Zupa z pulpetami

Pulpety: 1/2 kg wątróbki drobiowej, zmielonej lub posiekanej, jajko, kajzerka, sól, pieprz
Włoszczyznę obierz, ugotuj wywar na skrzydełkach. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Mięso dokładnie wymieszaj z bułką i jajem, dopraw. Wyrób na jednolitą masę. Wywar przecedź i na wrzątek wrzuć małe pulpety. Gotuj na małym ogniu kilka minut.

  • 5 skrzydełek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • Por
  • Sól
  • Pieprz

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)