Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklanki mleka, czosnek, sól, przyprawy ziołowe, olej do smażenia

Masa do przełożenia: twaróg, majonez, jajka całe, czosnek, sól oraz pieprz

Wykonanie:

Z podanych składników przygotowujemy masę o konsystencji ciasta naleśnikowego, smażymy jak naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, odkładamy do przestudzenia następnie naleśniki przekładamy masą serowo- jajeczną, a na górze dekorujemy rozdrobnionymi jajkami, marynowanymi warzywami lub sezonowymi ogórkami pokrojonymi w drobną kostkę, szczypiorkiem.

Zobacz również:

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)

Wytrawny gulasz z serc drobiowych

Opłukane i oczyszczone serca pokrój i podsmaż z cebulą. Prawdziwki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 mi (...)