Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,
wylać do formy na babkę, piec
w temperaturze 1800C ok. 50 min.

4 jajka
2,5 szklanki mąki
250 ml skórek z pomarańczy
0,5 szklanki cukru
zapach pomarańczowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka jogurtu naturalnego

Zobacz również:

Babka rodzynkowa

Ubij żółtka z cukrem, wymieszaj z osobno ubitymi białkami i cały czas miksuj, dodając na przemian ły (...)

Wykwintny makowiec

Ciasto: Do kubka skrusz drożdże, wymieszaj z 1/4 szklanki ciepłego mleka, 1 łyżeczką cukru i 2 (...)

Tarta z jabłkami

Jabłka obierz i pokrój w małą kostkę. Wrzuć do garnka, dodaj cukier, nasiona z laski wanilii i 4 łyż (...)