Zupa groszkowa

Obierz włoszczyznę, wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem, gotuj 15 min. Dodaj mięso i na małym ogniu gotuj 1 godz. Wywar odcedź, wrzuć groszek, blanszuj 10 min. Podawaj z przygotowanymi wg przepisu pierożkami.

  • 1/2 opakowania mrożonego groszku
  • Pęczek włoszczyzny
  • 1/2 kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Opakowanie uszek z mięsem

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)