Udka kurczaka duszone w piwie

Udka posyp solą i pieprzem, obtocz w mące. W garnku rozgrzej tłuszcz, obsmaż kurczaka, wyjmij. Dalej obsmaż cebule, pieczarki, włóż udka, wlej piwo, duś 20 min. Danie serwowane jest na gorąco.

  • 15 udek kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 5 małych cebulek
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 1/2 kg pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)