Sałatka z selerem naciowym, jabłkiem i miętą

Jeśli rodzynki są suche, pomocz je przez 10 min. w wodzie. Pokrój w cienkie plasterki seler, jabłko i połącz z rodzynkami. Skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Dodaj plasterki mięty i rozdrobniony ser.

  • 2 szklanki selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki
  • 1 słodko-kwaśne jabłko
  • 2 łyżeczka rodzynek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki cienko pokrojonej świeżej mięty
  • 4 czubate łyżki słonego sera

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)