Ryba w cieście

Mąkę przesiej, zmiksuj ze składnikami ciasta, które powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw solą. Rybę pokrój w centymetrowe paski, posól i lekko obsmaż. Następnie maczaj w cieście, smaż na gorącym tłuszczu.

  • 50 dkg filetów z ryb
  • Olej do smażenia
  • Sól

Ciasto:

  • Szklanka mąki
  • Jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • Szklanka gazowanej wody mineralnej

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)