Pożywny omlet

Umytą i osuszoną cukinię pokrój w plasterki, pomidora i paprykę w paski. Zagotuj osoloną wodę z masłem i sokiem z cytryny. Warzywa zalej na 4 min. wrzątkiem, po czym dokładnie odsącz na sicie. Delikatnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, dodając soli i pieprzu. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wlej masę jajeczną i usmaż 2 omlety.

  • 8 jajek
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka masła
  • Sok z cytryny
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)