Pomidory z pastą

Ugotowane na twardo, drobno pokrojone jajka wymieszaj z zeszkloną na maśle cebulką i szczypiorkiem. Dodaj łyżkę majonezu, pietruszkę i wymieszaj. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i wysmaruj od wewnątrz roztartym czosnkiem. Pomidory wypełnij farszem jajecznym i posyp koprem. Najlepiej podawaj z obranymi i ugotowanymi szparagami.

Farsz:

  • 3 ugotowane na twardo i posiekane jajka
  • Cebula pokrojona w półksiężyce i zeszklona na maśle
  • 1 łyżka majonezu
  • Posiekana pietruszka
  • Koper
  • Szczypiorek
  • Pieprz
  • Sól
  • 4 twarde pomidory
  • 1 ząbek czosnku

Zobacz również:

Przystawka z anchois

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na ćwiartki. Mięso pokrój w kostkę. Dalej posól, popiepr (...)

Kurczak z twarożkiem

Ugotowaną pierś kurczaka pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z twarogiem, dodając śmietanę, pokrojoną (...)

Jabłka z drobiową wątróbką

Wątróbkę umyj i pokrój w cienkie paski, obtocz w mące i usmaż z cebulą pokrojoną w półksiężyce. Jabł (...)