Jabłka z drobiową wątróbką

Wątróbkę umyj i pokrój w cienkie paski, obtocz w mące i usmaż z cebulą pokrojoną w półksiężyce. Jabłka przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, posmaruj miodem i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 min. Usmażoną wątróbką wypełnij gniazda nasienne i podawaj ciepłe z kieliszkiem półwytrawnego białego wina.

  • 30 dkg drobiowej wątróbki
  • 2 cebule
  • Mąka
  • 4 kwaśne twarde jabłka
  • 1 łyżka gryczanego miodu

Zobacz również:

Przystawka z anchois

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na ćwiartki. Mięso pokrój w kostkę. Dalej posól, popiepr (...)

Pomidory z pastą

Ugotowane na twardo, drobno pokrojone jajka wymieszaj z zeszkloną na maśle cebulką i szczypiorkiem. (...)

Kurczak z twarożkiem

Ugotowaną pierś kurczaka pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z twarogiem, dodając śmietanę, pokrojoną (...)