Kurczak z twarożkiem

Ugotowaną pierś kurczaka pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z twarogiem, dodając śmietanę, pokrojoną cebulę i pietruszkę. Otrzymaną masę włóż do foremki i odstaw do lodówki na 15 min. Wyłóż na talerz i podawaj z ciemnym pieczywem z masłem.

  • Pierś z kurczaka
  • 20 dkg twarogu półtłustego
  • Śmietana 12%
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka

Zobacz również:

Przystawka z anchois

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na ćwiartki. Mięso pokrój w kostkę. Dalej posól, popiepr (...)

Pomidory z pastą

Ugotowane na twardo, drobno pokrojone jajka wymieszaj z zeszkloną na maśle cebulką i szczypiorkiem. (...)

Jabłka z drobiową wątróbką

Wątróbkę umyj i pokrój w cienkie paski, obtocz w mące i usmaż z cebulą pokrojoną w półksiężyce. Jabł (...)