Omlet cesarski

Rodzynki sparz wrzątkiem i odsącz. Białka oddziel od żółtek. Ubij je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj żółtka i delikatnie zamieszaj. Stopniowo dodawaj pozostałe składniki i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozpuść masło. Smaż na średnim ogniu, a gdy spód się przyrumieni, podziel omlet na mniejsze kawałki i jeszcze chwilę podsmaż. Przełóż na talerz.

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 łyżki cukru
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta soli
  • Rodzynki
  • Masło

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)