Jajecznica z serem feta

Jajka dokładnie rozbełtaj z wodą mineralną. Na patelni stop masło, wlej jaja, a gdy się lekko zetną, dodaj musztardę i ser pokrojony w kostkę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj z natką pietruszki.

  • 4 jajka
  • 1 łyżka gazowanej wody mineralnej
  • 150 g sera feta
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • Pieprz

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)