Gulasz z indyka z curry

Mięso pokrój w grube paski, natrzyj solą, pieprzem i curry, odstaw na 20 min. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Olej rozgrzej na patelni, mięso wraz z jabłkami obsmaż. Przełóż do rondla, podlej kilkoma łyżkami wody, duś 10 min. Dopraw śmietaną. Podawaj z makaronem, posyp posiekanymi ziołami.

  • 70 dkg piersi indyka
  • 3 jabłka
  • 150 ml śmietany do zupy
  • 1 łyżeczka curry
  • Kilka gałązek dowolnych ziół
  • Makaron wstążki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)