Jabłkowe sakiewki

Jabłka pokrój w plasterki i smaż. Dodaj do smaku cukier i cynamon. Duś, aż jabłka się rozlecą i powstanie z nich gęsty mus. Ostudź. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na środku każdego połóż łyżkę musu jabłkowego. Zlep ciasto tak, by powstały sakiewki. Sakiewki ułóż na pergaminie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez ok. 20 min. do zarumienienia ciasta.Jabłka pokrój w plasterki i smaż. Dodaj do smaku cukier i cynamon. Duś, aż jabłka się rozlecą i powstanie z nich gęsty mus. Ostudź. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na środku każdego połóż łyżkę musu jabłkowego. Zlep ciasto tak, by powstały sakiewki. Sakiewki ułóż na pergaminie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez ok. 20 min. do zarumienienia ciasta.

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Ok. 1 kg jabłek
  • Cukier brązowy
  • Cynamon

Zobacz również:

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Babka rodzynkowa

Ubij żółtka z cukrem, wymieszaj z osobno ubitymi białkami i cały czas miksuj, dodając na przemian ły (...)

Wykwintny makowiec

Ciasto: Do kubka skrusz drożdże, wymieszaj z 1/4 szklanki ciepłego mleka, 1 łyżeczką cukru i 2 (...)