Trawa pszeniczna – wiosenny zastrzyk energii dla organizmu

W okresie przesilenia wiosennego nasz wyczerpany po zimie organizm warto wspomagać Trawą pszeniczną – prawdziwym cudem natury, ma goryczkowy lekko ziemisty smak. Liście zbiera się we wczesnym stadium ich rozwoju (zanim dojrzeją). Wyjątkowym powodzeniem wśród miłośników zdrowej żywności cieszy się też picie soku z trawy pszenicznej. Trawa pszeniczna to młoda pszenica, która nie wykształciła jeszcze kłosów. Przy zachowaniu odpowiednich warunków można ją uprawiać w domu. 

Działanie: wpływa pozytywnie na układ pokarmowy, krążenie, działa przeciwbakteryjnie i odkwaszająco. Zawiera duże pokłady chlorofilu i enzymy, dlatego spożywając ją otrzymujemy olbrzymi zastrzyk energii.

Zobacz również:

Witaminy w żywieniu drobiu (cz. 2)

Główne funkcje witamin i objawy ich niedoboru (...)

Brzoza – naturalne wsparcie dla zdrowia i ukojenie bólu

Dbać o organizm powinniśmy w ciągu całego dnia stosują nie tylko odpowiednią dietę, ale też wypoczyw (...)

Łopian – naturalny wzmacniacz i detoksykant

Wiosną warto zadbać o piękny warkocz stosując Łopian , który działa wzmacniająco, reguluje trawienie (...)