Trawa pszeniczna – wiosenny zastrzyk energii dla organizmu

W okresie przesilenia wiosennego nasz wyczerpany po zimie organizm warto wspomagać Trawą pszeniczną – prawdziwym cudem natury, ma goryczkowy lekko ziemisty smak. Liście zbiera się we wczesnym stadium ich rozwoju (zanim dojrzeją). Wyjątkowym powodzeniem wśród miłośników zdrowej żywności cieszy się też picie soku z trawy pszenicznej. Trawa pszeniczna to młoda pszenica, która nie wykształciła jeszcze kłosów. Przy zachowaniu odpowiednich warunków można ją uprawiać w domu. 

Działanie: wpływa pozytywnie na układ pokarmowy, krążenie, działa przeciwbakteryjnie i odkwaszająco. Zawiera duże pokłady chlorofilu i enzymy, dlatego spożywając ją otrzymujemy olbrzymi zastrzyk energii.

Zobacz również:

Nadmierne dziobanie kur – jak sobie z nim radzić?

Dziobanie kur, które mają zaspokojone podstawowe potrzeby życiowe, jest zjawiskiem zwykle umiarkowan (...)

Dlaczego kury dziobią?

Dziobanie kur, które mają zaspokojone podstawowe potrzeby życiowe, jest zjawiskiem zwykle umiarkowan (...)

Witaminy w żywieniu drobiu (cz. 2)

Główne funkcje witamin i objawy ich niedoboru (...)