Rolada z indyka

Paprykę oraz seler naciowy oczyść i pokrój w duże kawałki. Mięso rozbij na cienki płat, oprósz solą i pieprzem. Na mięsie ułóż plastry boczku, kawałki papryki i selera. Posyp przyprawą do indyka, zwiń w rulon i obwiąż nitką. Rozgrzej olej i obsmaż mięso. Przełóż do brytfanki, podlej tłuszczem ze smażenia, odrobiną wody i piecz 40 min.

  • 1 kg piersi z indyka
  • Seler naciowy
  • Czerwona papryka
  • 8 plastrów boczku
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do indyka

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)