Indyk w słodko-kwaśnym sosie

Mięso pokrój w grubą kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Dodaj mięso i smaż 5 min., stale mieszając na dużym ogniu. Wlej bulion i zagotuj. Nakryj patelnię i duś mięso 30 min. na małym ogniu. Dodaj posiekaną cebulę, koncentrat i ocet. Przypraw do smaku przyprawami, miodem i sosem sojowym. Wymieszaj i dalej duś 15 min. Podawaj potrawę z ryżem.

  • 80 dkg piersi indyka
  • 6 łyżek oleju
  • 2 cebule
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 szklanki bulionu z kostki
  • 2 łyżki miodu
  • Szczypta mieszanki ziołowej
  • Sos sojowy
  • Pieprz
  • Sól
  • Sól czosnkowa

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)