Gulasz w bułeczce

Mięso pokrój kostkę, obtocz w bułce tartej wymieszanej z bazylią i obsmaż na oleju. Posiekaną cebulę dodaj do mięsa i duś 10 min. Posól i popieprz. Zetnij górę bułki, napełnij ją farszem, posyp natką pietruszki i skrop olejem. W tej postaci wstaw do gorącego piekarnika na 15 min., do zarumienienia. Podawaj z surówkami.

  • 20 dkg piersi z indyka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 bułki kajzerki
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Pomarańczowa babka

Wszystkie składniki połączyć, zmiksować,wylać do formy na babkę, piecw temperaturze 1800C ok. 50 min (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)