Grzybowy miks z drobiem

Grzyby leśne (koniecznie dobrze nam znane) oczyść i gotuj na wolnym ogniu 45 min., dolewając wywaru warzywnego. Cebulę pokrój w grubą kostkę i obsmaż z papryką oraz kawałkami dowolnego mięsa drobiowego. Dodaj 2 łyżki sosu sojowego i łyżeczkę przyprawy curry. Do smażącego się mięsa dolej ugotowane grzyby razem z wywarem, dodaj oczyszczone boczniaki. Duś 20 min. i dopraw do smaku solą oraz kolorowym pieprzem.

  • 70 dkg mięsa drobiowego
  • 0,3 kg grzybów leśnych
  • 0,2 kg boczniaków
  • Duża cebula
  • Czerwona papryka
  • Wywar warzywny
  • Przyprawa curry
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Kolorowy pieprz
  • Olej do smażenia

Zobacz również:

Torcik kresowy z wątróbek drobiowych, jajek i ziół

Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej, 5 jajek, cebula smażona 2 szt., mąka pszenna 5 łyżek, ¼ szklan (...)

Żymlok

Głowę, podroby, skórki ugotuj do miękkości i wychłodź. Pomiel surową wątrobę, cebulę, zmiel dwa razy (...)

Zapiekanka z kapusty włoskiej

Kapustę grubo posiekaj, gotuj na parze 3 min. Piekarnik nagrzej do 180°C. Następnie wstaw do niego d (...)